Lea Wiman-Määttä

Hyvällä on tekijänsä

Vapaaehtoistyö tarvitsee tekijänsä. Näyttelytöissäni heistä on esiteltynä viisi.

Vapaaehtoistyö ja yhdistystoiminta on ollut aina lähellä omaa sydäntäni. Olen toiminut myös itse monissa yhdistyksissä. Arvostan suuresti yhdistysten toimintaa ja sen toimijoita. Vapaaehtoistyössä palkka on tekijöille usein vain tekemisestä tuleva hyvä mieli sekä yhdessä tekemisen riemu.

Väitän, että yhteiskuntamme ei pyörisi näin hienosti ilman näitä monia vapaaehtoistoimijoita. Suomi on monien yhdistysten maa ja se, että saa toimia vertaistensa kanssa tuo iloa sekä niille, jotka pyörittävät toimintaa, että niille, jotka nauttivat yhdistysten monipuolisesta tarjonnasta.

Haluan nostaa esille nämä ihmiset, tekijät, jotka ovat tärkeä osa omien yhdistystensä toimintaa - kiitos monenlaisesta toiminnasta ja tapahtumista kuuluvat vapaaehtoistyöntekijöille, kaikille heille. 

 

Oma lupaukseni hyväntekemisestä: Haluan tuottaa iloa valokuvilla ja valitsin vapaaehtoisprojektini kohteeksi Salon seudun ADHD-yhdistyksen. Yhdistyksen kautta löytyi 5 perhettä, jotka kävivät Muurlan opiston studiossa kuvattavanani 25.5.2021. Kaikki saavat 5 valitsemaansa käsiteltyä kuvaa muistoksi tästä projektista.

lea.jpg

Moi olen Lea. Tallennan mielelläni hetkiä ja muistoja sekä henkilöitä. Dokumentaarinen kuvaaminen on lähellä sydäntäni. Olen aina ottanut paljon valokuvia. Pidän luonnosta, luonnon kauneudesta ja sen ihmeellisyyksistä. Kotona kaksi lasta ja kaksi koiraa ovat myös usein kuvauksen kohteena. En juurikaan pidä kuvien käsittelystä, vaan yritän onnistua kuvassa jo kuvanottohetkellä. Myös arki ja arjen haasteet saavat näkyä kuvissa.
Elämä on suora lähetys – ei uusintoja, mutta onneksi on muistoja ja niiden tallentajia. 

  • Instagram