Lähellä sydäntä – näyttely hyväntekijöistä

Lähellä sydäntä - näyttelyn kuvista löytyy niin ihmisiä, eläimiä, kuin luontoakin. Kuvista löytyy asioita, joista kaikki ovat osaltaan auttaneet meitä jaksamaan koronan keskellä muun muassa pitkästä etäopetusjaksosta. Näyttelytöissä erityisesti meri ja luonnon hentoiset yksityiskohdat ovat olleet hyvää tekevinä elementteinä. Toinen näkökulma ovat näyttelyssä ne ihmiset, jotka omilla teoillaan ovat antaneet aikaansa tai työpanostansa yhteiseen hyvään. Vapaaehtoistyö on monilla suomalaisilla lähellä sydäntä ja yhdessä tekemisen ilo sekä hyvä mieli saavat ihmiset toimimaan.

Näyttelyssä pääset tutustumaan kahdeksaan eri kuvaajaan heidän näyttelytöittensä lisäksi. Videotuotannon opiskelijat sekä valokuvaajat ovat poikkeuksellisesti opiskelleet samassa ryhmässä tämän lukuvuoden. Yhteistyö on tuonut iloa ja eloa tähän perinteiseen Muurlan Opiston valokuvanäyttelyyn.

”Lähden usein liikkeelle, kun ihmisten äänet hiljenee. Yöaikaan voin kokea luonnon voimaannuttavana ja rauhallisena, silloin ei ole kiire mihinkään, kertoo omasta työmetodistaan Päivi Lustig”.

”Rakastan kaikkea taidetta ja halusin sarjassani yhdistää valokuvauksen sekä ompelun luomalla hauskoja ympäristöystävällisiä vaatteita, kertoo kurssimme kuopus Pihla Teder”.

Aku Suotmaa loi näyttelyyn videoteoksen: ”Halusin valokeilata pienempää hyväntekeväisyyttä, koska sillä on myös suuri vaikutus yhteiskuntaan”.

Näyttelyssä näytteilleasettajien tukena ovat valokuvauslinjan opettaja Kikka Niittynen ja videolinjan opettaja Murat Mutlu. Näyttelyprosessin ohjaamisessa sekä markkinoinnissa ohjaajana toimii valokuvauksen asiantuntija, Heli Mäenpää.

Sähköposti: nayttely@muurlanopisto.fi

Muurlan kuvaajien sosiaaliset mediat:

  • Facebook
  • Instagram