Pirjo Tuominen

Pelastetut hyväntekijät

Näyttelykuvieni tähtiä ovat rescuekoirat, jotka ovat kotoisin Pietarista, Moskovasta, Svetogorskista ja Saariselältä. Kuvien koirat ovat sellaisia yksilöitä, jotka eivät ole juuri niitä ykkösvaihtoehtoja rescuekoiran adoptointia harkitsevalle, sillä ne ovat iäkkäitä, parantumattomasti sairaita tai vammautuneita.

Nämä koirat ovat onnekkaassa asemassa, sillä Heli Mäenpää on halunnut antaa tällaisillekin koirille mahdollisuuden elää onnellinen loppuelämä. Koirat asuvat yhdessä Helin kanssa hänen kotonaan. Tällä hetkellä koiria on kuusi, mutta Helin suunnitelma on antaa samanlainen tilaisuus mahdollisimman monelle koiralle. 

Näillä koirilla on oma yhdistys nimeltään Stray Dog Cabaret Ry. Se on perustettu vuonna 2019. Itse kuulin tästä yhdistyksestä tänä keväänä, ja se herätti mielenkiintoni heti. Halusin kuvata näitä koiria tähän näyttelyyn, sillä minusta tällainen työ on aivan mielettömän sydämellistä.

 

Jos kiinnostuit aiheesta, klikkaa www.straydogcabaret.com

pirjo_edited.jpg

Hei, olen Pirjo! Olen valoa fiilistelevä ja tunne edellä menevä kuvaaja Loimaalta.

Äitinä minulle on tullut erityisen merkitykselliseksi tallentaa myös elämän arkisia hetkiä. Niistä pienistä hetkistä muodostuu se oikea eletty elämä, mikä on juuri se, minkä ainakin itse haluaisin säilyvän muistoissani. Sen vuoksi haluan ottaa esimerkiksi lapsi- tai perhekuvauksissa paljon ns. ”kuvia kuvien välissä”, eli taltioida aidot tilanteet poseerausten välissä. Ensi syksynä aloitan valokuvaajan ammattiopinnot Voionmaan koulutuskeskuksessa Tampereella.

”A picture is a poem without words” - Horace

  • Instagram